Friday, December 17, 2010

eGo..

setiap mnusia de prasaan ego..
sma ada ego itu msh bole dkawal atau ego mguasai dri..
tp tw x..org len sgt x suke ngn org yg ego..
ego itu seolah2 gah..sma mksd mcm keras ati..
xmawu beralah..n aku tw npe ego sll de pd lelaki...
sbb dorg nk npk yg dorg sll betul..
hurm pelik kn..npe la msti tnduk pda ego..
ego itu bkn kah sme mcm sombong dri..
n Allah x suka hmbanye yg sombong...
lau kita ego..org sgt2 x suka2..
siyuz..spe yg suka org sombong..
beralah je kn snang..hehhehe..
bg aku sgt senang sbb aku suka beralah..
lau api dcmpur api,akn jd marak..
bek aku jd air..
lau air dcmpur api,api akn trpdam..
tp lau api cmpur ego..hurm..ikot prngai syaitn tuh..
xpela..pape pon..
xde untg pape pon lau ego kn??
lau de untung ego,tlg bg 5 keuntungn org yg ego..
nk 5 pon jd la..huhuhuhuhu..



da la..mls nk cite da..
daaaaaa



THANX KERANA MEMBACA...LUV U LARH!!!

Wednesday, December 8, 2010

thAnk Allah..

assallamualaikum..
alhamdullillah brsyukur ke hadrat Illahi akhirnya aku sembuh dr ksedihan..
nth la..sjak 2 menjak,aku sering murung dan brsedih..
mslhnye sbb kwn2 aku..
kwn2 aku da mcm mnjauhkn dri dr aku..
pdahal aku xde sala pape pon ngn dorg..
rpe2nye de batu api dlm prshabatan kmi..
de yg mghasut spya kami x rapat da..
tp de hikmah d sbalik sume ni..
aku x ag kua mlm..aku lbh tumpu pd ibadat dan stdy..
aku xde fkir da nk enjoy2 atau pe sje..
aku da mula lalai dlu ngn duniawi smpi aku hnya fkirkn hiburan..
skrg aku mngerti sume tu..
Allah nk aku kmbali ke pgkal jalan..
Allah telah mengurniakan aku seorg lelaki yg cintanya adlh mncintaimu ya Allah..
aku brsyukur sgt bertemu dgn dye..
mlalui dye..aku yg mula lalai.
sdikit demi sdikit kmbali pulih sperti dlu..
wlaupon aku sering mbntah kputusan dye..
tp bila aku pk blik..tu adlh utk mmbimbing aku..
YA ALLAH..tetapkanlh dye sbg jdoh aku..
aku mncntai drinya YA ALLAH..
kerna aku prcya,kau mnyediakn yg terbek utk hmbamu..
dan aku sudah jpe yg terbek utk berada dsisi ku selamanya...
AMINN..

berbalik pd cerita td..
aku skng mula merindukn shabat baik aku..
K-own,Numan,Muna,Niesa,Asma,Arifah..
hnya dorg yg mmahami aku swaktu aku jtuh dlu..
dorg yg wt aku bangkit semula..
bila aku ley jpe dorg balik..
rndu kt dorg sgt2 ni..

aku dan k-own..kwn yg sntiasa de wktu aku sdih dan gmbira..


ni la geng3 G4..sume nye the best larh..


rakan2 skelas d RMM..rndu korg..sumpah rndu..


ni la kwn baik aku smasa d RMM..

wktu ni best sgt ngn korg..lebiu larh..

n the single one is my BEST frenz wktu kt skola rndh dlu..
dye sntiasa de ngn aku..rndu ko SOLEHAH

wey korg..lau korg bc entry aku ni..
hope korg pon rndu aku sbb aku rndu korg sgt2..
siyuz ly..rndu sgt2..
syg korg sume..mmwahhh..



THANX KERANA MEMBACA...LUV U LARH!!!

There was an error in this gadget