Friday, May 27, 2011

::SESUATU YG X DIDUGA::

assallamualaikum n camat sjahtera..
hurm nk cite sal FYP yg bru pas smlm..
wahh..nk tw x??
FYP kami brjaya disiapkn dgn jayanya..
hasil titik peluh kami..
n lgsg xtido..
siyuz xtido..
tp demi msa dpn aku n k ain,kmi brtgkus lumus siapkn gk..
n pda jam 11.30 mlm pda 24.5.2011...
siapla projek kami..
lega kot..sumpah lega..
n pulun la wt repot FYP plak..
tu yg smpai xtido tu...hehheeeee

n siang tu kami pon present la..
ngn prasaan pnuh brsedia,kmi present brsungguh2..
tp kami present jp je..
siyuz jp...
kami pnye panel xnk tgk lama2..
mgkin sbb dye da tw projek kami..
ngn ati yg brfkiran positif,kmi snyum je laa...
puas da lpas...

but!!!
de ssuatu yg xdiduga brlaku..
kami disyaki beli sistem n suh org wt..
watttt???sgt2 xadill..
siyuz la..
mcm2 rse wktu..
marah,sdeyh,geram..
airmta xkte la..
xtrtahan2 kuar nye..
duk mgalir je..
siyuz rse down gilee...
projek 100% dibuat oleh kami dikatakn org lain yg wt..
oh sgt2 mnguji ksbaran...
smpi bengkak2 mta..
mcm xprcya je..
pstu dpt tw lak,supervisor duk siasat kami..
ape ni??
xkn supervisor sndri pon xcya..
huhhh...sdeyh nye rse.
wtpe pon mls n lemah je..
rsa jtuh sume smangat..
bak kta pepatah...
lembu pnye susu,sapi dpt nama...
hey,tu projek kami laa....
aku prlukan sseorg..
aku nk cite kt shyim tp dye jauh..
kontak pon susah..
n aku cari arep..
aku cite sume kt arep..
aku nangis kt arep..
siyuz aku jtuhkn airmta n tersedu sedan kt arep..
aku xmalu dh..
pe yg aku tw,sdeyh sgt..
dye dgr je cite aku..
thnkz sgt2..
trluah rsenye sumenye...
syg arep ketat2..hehehe


ngn ati yg hiba,p gk cari mknn kt gerai dpn..
wlaupn mta bengkak,duk p gk..
spe yg tnye sal projek cnfrm airmta jtuh ag...
n mmg btul,sorg lec lelaki tnye sal projek kmi..
waaaa...airmta lgsg xbenti..
huhu..=(
n trjumpa lak cik ni..
dye trnmpak ceq nangis..
trus dye pluk ceq..
dye bgtw jgn rsau la..
xde pe la..
nma kami da bersih..
supervisor kami backing kami..
wahhh...syg Pn Waheeda..
mmg brgntung sgt2 kt dye..
suke2..
trus airmta benti kua..
rsa puas sgt2..
snyum pon ley lebar2 dh..
snyum kambing n snyum sumbing sume kua..
hehehheheeeeee.....

n tadi,kmi jmpe sndri ngn supervisor kami..
trbuktilah yg dye prcya kt kami..
lega sgt..
thankz sgt2..
ilovu larhh..hehhee

so skng da settle..
dunia kmbali brsinar..
ececeyh..jiwang plak..
hhehe..
ok la...salam..daaaa

THANX KERANA MEMBACA...LUV U LARH!!!

Friday, May 20, 2011

::BERFIKIR SEBELUM BERTINDAK::

assallamualaikum n slmat malam..
konbanwa..hehhee..
mlm ni aku da epy sbb da dpt ckp ngn si dya..
alhmdulillah smpai dh..
jga dri tw..mmuwahh222..eh2..
slap tjuk ni..

ha..korg msti pnh brcnta kn??
n korg msti pnh gado kn??
pnh x wt kptusan yg salah??
ha,jgn wt ag cmtu..
pk btui2 dlu sblm wt ssuatu..
jgn trburu2..
nti mnyesal xde guna nya dh tw...
ha..meh nk bg tips sblm wt kptusan....

•Di  waktu kamu ingin melepaskan seseorang, ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya
•Di waktu kamu mulai tidak mencintainya, ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya
•Di waktu kamu mulai bosan dengannya, ingatlah selalu saat terindah bersamanya
•Di waktu kamu ingin menduakannya, ingatlah bahawa dia selalu setia kepadamu
•Di waktu kamu ingin membohonginya, ingatlah dia telah jujur kepadamu
•Maka kamu akan merasakan bermakna dia untukmu
•Jangan sampai nanti dia sudah tidak lagi di sisimu, kamu baru menyedari semua erti dirinya untukmu
•Yang indah hanya sementara
•Yang abadi adalah kenangan
•Yang ikhlas hanya dari hati
•Yang tulus hanya dari sanubari
•Tidak mudah mencari yang telah hilang
•Tidak mudah mengejar impian
•Namun yang lebih susah adalah mempertahankan yang ada
•Karena walaupun digenggam terlepas juga
•Ingatlah kata pepatah: "Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai, maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini"
•Belajar menerima apa adanya dan berfikiran positif
•Hidup bagaikan mimpi, seindah apapun, begitu bangun semuanya akan sirna tak berbekas
•Rumah mewah, harta benda, kedudukan, jawatan, namun ketika nafas terakhir tiba, sebatang jarum pun tak dapat dibawa, sehelai benang pun tak mampu dimiliki
•Apalagi yang mahu diperebutkan
•Apalagi yang mahu disombongkan
•Maka jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani
•Jangan terlalu berhitung
•Jangan hanya mahu menang sendiri
•Jangan suka menyakiti sesama, apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita
•Belajarlah tiada hari tanpa kasih
•Selalu berlapang dada dan mengalah
•Hidup sentiasa ceria dan bebas
•Tak ada yang tak dapat di ikhlaskan
•Tak ada sakit hati yang tak mampu dimaafkan
•Tak ada dendam yang tak mampu dihapuskan

ha, amacam??
berguna x??
igt la ye..
sblom wt kptusan brpk2 la dhulu..
jgn melepaskn org yg kita syg hnya utk org yg kita suka..
rugi n mnyesal x sudah nti..
bljr dr pglaman krna pglaman mngajar kita...
ok la..
chauuu..

THANX KERANA MEMBACA...LUV U LARH!!!

::SESUATU YG X TERUNGKAP::

assallamualaikum n slamat ptg...
sori lma sgt da xupdate..
xde modal nk cakap actually..
n mud aku pon xbpe stabil ag..
nth npe aku rsa aku kuat sgt kdg2..
tp kdg2 aku rsa aku jatuh..
airmta kdg2 bole dthan dr mgalir,tp kdg2 kua tnpa izin..

dye da pergi jauh dr bumi malaysia..
arini da msuk ari yg ke-6..
aku brsendrian..
tw x,aku mmerlukan kau..
tp kau jauh...
n 2 ari aku xdpt kontak ko dh..
mna kau??
kau tau x,aku rndukn kau..
aku rndu nk msj ngn kau...
aku rndu nk borak ngn kau..
adkh pnantian aku ada hsilnya??
*smbil mnaip,airmta aku xbenti mgalir..

n slama itulah mud aku sgt2 xstabil..
aku cpat mrh,cpt snsitif..
sori la pda spe2 yg aku trmrh pe sume..
aku npk epy di luar..
tp palsu..
aku sdeyh sgt..
ntahla..
aku cuma prlukan msa utk besakn sume ni..
tlong bg aku kuat..
aku sgt sdeyh..
xtrungkap rsanya prsaan ni..
bantu aku dpt ceria aku yg asli..
bkn yg dibuat2 hnya utk mgaburkn pndgn org lain..

mak ayh, i miss u a lot..

THANX KERANA MEMBACA...LUV U LARH!!!

Saturday, May 14, 2011

::TENGOK NI..TENGOK NI!!

assallamualaikum...
slamat tghari sume..
eh2 bkn2..slap wktu..
ptg da kowt..
hehe..
okies la korg..
aku lma da xupdate..
sbb pe??
hurm2 sbb aku mlazzz..
eh2 bukan2..
slap statement uh..hehhe
actually sbb kne tumpu pda FYP..
waaa..projek ku...

n pda ari jumaat aritu aku da p0n wt pra present..
alhmdullillah sume brjln ngn lncar..
da la group frst..
kecut perot skali ngn limpa2 pon kecut..
mnunjukkan btapa nrvous nye..
tp2 akhirnye dpt present ngn brjaya..
waaa..puasss la satt..

tp2 lom ag..
26 aribulan prsent yg real2 plak..
wahh..sumpah takott...
xnk dpt group frst dh...
biarlh jd group kdua pon xpela..

tp sbnrnye bkn ni yg aku nk cite..
pnjg sgt muqadimah aku..
da mnyimpang bape pluh simpang dh..
hahhahaa..

aku nk cite sal sorg mamat ni..
aku x la knl..
tgk pon lam u tube je..
tp kan..
best la tgok..
opss jgn sala phm..
bkn jtuh ati or jtuh cnta,,
sma skali enggak dong..
aku just suke tgk dye sbb dye best..
da la pndai..
kreatif lak..
de je la nk merapu..
lau ngh tnsen or sdeyh2 ley la tgk vdeo dye..
meh2 tgok korg..
best mamat ni..
*actually bkn nk pomot dye,tp nk kongsi je..

meh2 tgk contoh vdeo dye..
vdeo yg aku sgt2 suke...

eh mathlutfi..tmbh la vdeo ag..
ceq suka tgok..huhuhuhu..

ok la..daaa...

THANX KERANA MEMBACA...LUV U LARH!!!

Sunday, May 8, 2011

::BETUL KE "HARI IBU' HARAM??

assallamualaikum n camat ptg...
hye korg..pe kabo??
hurm sbnrnye aku ngh sbok mnyiapkn FYP aku..
yela..mggu dpn Pra Present tw..
gelabah thap cipan dh aku...waaaaa....leteyh2..
stelah lma duk menghadap bnda alah ni,aku on9 le fb jp..
aku tgk sume duk wish SELAMAT HARI IBU..
hurm mgikut yg dsebarkn,arini ialah ari ibu..
pda tggl 8 MAY..tp2..setiap thun ke tggl 8 MAY??
siyuz xtw ni..
duk scroll2 tgk2 fb,tgk status org..
tbe2 trnpk sorg mmbe aku pos sal ari ibu..
tjuknye hari ibu HARAM disambut??
la pulakk....
lau valentine tu tw dh haram,tp xkn hari ibu pon haram..
meh tgk n terjah artikel ni.. 

Sejarah hari ibu telah dikenalpasti sebagai perayaan musim bunga orang-orang Greece, sebagai penghormatan terhadap Rhea, ibu kepada tuhan mereka. Pada tahun 1600 orang-orang England merayakan hari yang mereka namakan sebagai "Mothering Sunday". Ia dirayakan pada hari Ahad keempat setiap Lent. Lent adalah tempoh masa selama 40 hari samada dalam bulan Februari atau Mac. Dalam tempoh ini, sebahagian orang-orang Kristian akan berhenti melakukan atau memakan makanan tertentu atas alasan agama. Amalan tersebut adalah sebagai penghormatan mereka terhadap Mother Mary. Mother Mary adalah Maryam, ibu kepada Nabi Isa Alaihissalam atau Jesus yang mereka anggap sebagai tuhan.

Dalam tempoh tersebut juga, kebanyakan rakyat England yang faqir dan miskin, akan bekerja sebagai pembantu rumah. Mereka sanggup keluar jauh meninggalkan keluarga kerana percaya bahawa Jesus akan memberikan kekayaan dan kesenangan dalam tempoh tersebut. Menjelang hari Ahad keempat, mereka digalakkan untuk bercuti oleh majikan, dan pulang ke kampung untuk bertemu dengan ibu. Setiap ibu akan dihadiahkan dengan Mothering Cake atau kek hari ibu sempena perayaan tersebut.

Amalan dan tradisi ini menular ke seluruh dunia dan ia kini disambut sebagai penghormatan kepada Mother Church. Mother Church dianggap sebagai kuasa spiritual yang agung yang memberi manusia kehidupan dan memullihara mereka dari sebarang kecederaan. Sejak dari itu, perayaan Mothering Sunday telah diadun dengan upacara kegerejaan. Penghormatan mereka terhadap ibu sama taraf dengan penghormatan mereka terhadap gereja.

Di Amerika Syarikat, Hari Ibu disambut seawal 1872 hasil ilham Julia Ward Howe. Beliau adalah seorang aktivis sosial dan telah menulis puisi " The Battle Hymn of The Republic" (TBHoTR). TBHoTR telah dijadikan lagu patriotik yang popular di kalangan warga Amerika. Ungkapan "Hallelujah" dalam bait-bait lagu tersebut menyerlahkan lagi sentuhan Yahudi dan Zionis dalam mencaturkan politik dunia.

Pada tahun 1907 Anna Jarvis dari Philadelphia telah memulakan kempen untuk melancarkan Hari Ibu. Beliau telah berjaya mempengaruhi Mother's Church di Grafton, West Virginia agar meraya dan meraikan Hari Ibu pada hari ulang tahun kedua kematian ibunya, iaitu pada hari Ahad kedua dalam bulan Mei. Semenjak dari itu, Hari Ibu dirayakan saban tahun di Philadelphia.

Anna Jarvis, dan pendokong-pendokongnya telah menulis surat kepada menteri, golongan peniaga dan ahli-ahli politik agar Hari Ibu disambut secara meluas di seluruh wilayah. Matlamat mereka telah berjaya sepenuhnya pada tahun 1911 apabila hari tersebut disambut oleh hampir keseluruhan wilayah Amerika. Pada tahun 1914, Presiden Woodrow Wilson, secara rasminya telah mengisytiharkan Hari Ibu sebagai Hari cuti umum dan mesti raikan pada setiap hari Ahad kedua dalam bulan Mei. Biarpun sebahagian besar negara-negara di dunia menyambutnya pada hari yang berlainan, tetapi negara seperti Denmark, Finland, Itali, Turki, Australia, dan Belgium masih merayakannya pada setiap hari Ahad kedua dalam bulan Mei.


ha..nk tw btul ke x??
wallahualam..
de spe2 yg ley mnjwab prsoaln ni x??
bg aku ari ibu adlh stiap ari..
tp cmne ngn knyataan d atas??
adoii...cnfius neyh..

da la nk smbung kje lik..

ok la..daaa..chau..

THANX KERANA MEMBACA...LUV U LARH!!!

Friday, May 6, 2011

::KORANG KESAYANGANKU::

assallamualaikum n camat ptg korg..
hye peeps and all readers..
pe khbr korg??hope shat2 je tw..
actually aku bru je pas baek dr dmm ni...
bkn dmm kura2 or dmm kucing tw...*eh de ke dmm kucing??
hehhee..tp dmm btol2 punye..bkn coBaan..tw3.

smlm pd jam 2 pg smpai la ke jam 1 tghri..
aku asyik muntah2 je..
pe yg de lam prot aku sume dluahkn balik..
abs la sgala selimut aku..
trkena muntah aku..
pkul 3 pg cmtu,aku terkedek2 la p basuh selimut sorg2..
pdahal slma ni aku la pnakut sgt nk p tndas sorg2..
tp sbbkn da tdesak,aku p la gk...
xpk pe dh..
pstu kali kdua muntah,aku ajk qoma plak..
nsb dye xtdoq ag..
alahaii..maseh ye qoma tmankn den..
 da abs slesai sume bnda alah tu..
aku p0n balik blik r..
tp jgn tdo,lelap mta p0n xley..
bru bring je rse nk muntah..
bru ttup mta je nk trmuntah..
so ksimpulannye aku xtdo lgsung la smlm..
*sian kt aku kn??uhukhuk..

pg2 mownink aku bru bley lelapkn mta..
encik arep lak koling2 aku..
dye rsau gile bile tw aku muntah ter0k..
mcm2 dye tnye...
wah terharuu..
siap ckp ag..
kn arep da ckp tiap2 ari,jga dri tuh...
siap suh aku jnji jgn balik arini..
aku terharu sgt2 la ngn prhatian dri dye yg sgt2 prihatin..
thnkz arepp..miza tw arep syg miza...*auww prasan...hahhaa

so pas gyut2 jp,aku trlelap jp la..
de lam lam 15 mnit cmtu..
k ain lak kjut aku bgun sbuh..
alahaii..mlsnye rse nk bgun..
tp pk kn kwajipan..aku bgn gk..
bgn ngn mnahan sakit pdih d kapala,pr0t..
siyuz sakit..
pas solat,aku trus bubum..
mngntuk,pning sume de..
siang tu k ain kte xyh la p klas klu xlrat..
siyuz xlrat..n aku amk kptusan x p klas..

pas k ain balik,aku bring2 lu..
landing2 lu..bile da ok, aku bgn..
tgok2 kt luar,aku tgk slimut aku da trsidai..
rpe2nye my luvely rumate yg sidaikn..
thnkz sgt2 rumate..l0ve u larh..terharuu..hehhee

tp2 bru nk ok skit,aku trpksa pulang..
ngn bdn xlrat,aku balik gk la..
tggu bs satu hal..dkt 2 jam aku tggu..
kt hgway, bas rosak plak..
lam kul 7 cmtu bru smpai umh..
kt umh jgn kta la...
aku diberi prhatian n jgaan spenuhnya..
adik aku belikan aku air asam jawa..
ayah aku tlong urut tgkuk aku..bnyk angin dowh..
brdeek deeek aku..thnkz ayh n adikk..
mk plak bg aku mkn ubat sblom tdo..
thnkz mom..

hasilnya aku sihat pd hari ni..
wah..suke sgt..
thnkz pd sume yg prihatin ngn aku...
lebiu larhh..mmmuaahhxx..
lau cmni,nk sakit sll lah..
*knon nye la..mula dh mngada..hehhee

so,ni de gift utk korg yg caring ngn aku..


one kiz n one heart from me...
i love u all larh..

ok la..daa..chauu



THANX KERANA MEMBACA...LUV U LARH!!!

Sunday, May 1, 2011

::VROOOMM..VROOOMM..::

assallamualaikum n camat pagii sume..
eh2 pg ag ke ek??hehhee...
pe kbo??shat ke??
da mkn blom??
ha..sblom trlupe..nk wish selamat ari raya..
*eh2 rya lmbt ag..
okies pmbetulan..slmat ari pekerja..
ha...arini mmg cuti p0n kn..
so pe yg korg wt arini??
xg jenjalan ke??
sh0pping ke??
kn hjung bulan ni..
gaji msti masyuukk an??hehe..

okies2..aku nk cite sal aku p kuala kgsor ritu..
ayh aku la bwak kmi g jenjalan kole..
aku bru jejak kaki kt tngga umh,trus ayh aku ajk p k0le..
aku follow je...
nk tw x de pe kt kuala??
ha teka la..hehhe..
meh2 nk cite..

kt k0le kn,de pmeran vespa n moto mcm2..
mmg tiap2 thun,rkyat perak akn wt pmeran n prtndgn vespa..
smpena ari jd sultan per0k..hehhe..
alang2 ayh aku da bwak,aku follow je la..
meh usyar antra yg dipamerkan....





ha..ni la antra moto2 lain yg dipamerkan..
*moto vespa aku trdelete arh gmbo dye..sorii.. 

n last but not least...
yg ni aku paling suke..
antra vespa yg terc0mel..
shemart dowh..

pape p0n best sgt la p k0le ritu..
n de jualan murah tw..
kmi shopping kasut,bju kurung ngn tudung..
shuke2..
hehhee..
ok la...daaa...


THANX KERANA MEMBACA...LUV U LARH!!!

There was an error in this gadget